f Mape de prezentare - design si printare
Mape de prezentare - design si printare

Mape de prezentare - design si printare

mapele_de_prezentare__design_si_printare_400CE SUNT MAPELE DE PREZENTARE?

Pe scurt, mapele de prezentare reprezinta niste dosare cu buzunar interior, personalizate conform liniei de marketing a companiei in care puteti pune diverse materiale / documente destinate clientilor sau potentialilor clienti cum ar fi liste de preturi, brosuri pentru diverse produse, etc.

Mapele de prezentare fac parte din categoria materialelor de marketing basic ce nu ar trebui sa lipseasca nimanui, cu atat mai mult persoanlor ce lucreaza in vanzari.

In cazul in care participati la diverse intaliniri de afaceri, conferinte, sau alte evenimente intotdeauna este bine sa faceti o prima impresie pozitiva, si in general niste materiale de marketing cu aspect profesional va ajuta sa faceti acest lucru.  Bineinteles ca la fel de importante sunt documentele pe care le puneti in mape de prezentare dar exista o zicala care spune: “ambalajul vinde”.

DESIGN MAPE DE PREZENTARE

In primul rand designul trebuie sa fie conform catalogului de indentitate vizuala, sau in cazul in care nu aveti incercati sa pastrati linia grafica / estetica a celorlalte materiale de marketing folosite. Este foarte important ca aspectul sa fie profesional, impecabil asa ca daca dvs sau colegii dvs. nu aveti cunostintele necesare in materie de grafica ar fi bine sa apelati la profesionisti.

Din designul mapei de prezentare nu ar trebui sa lipseasca logo-ul si numele companiei si datele de contact. Pe langa acestea puteti adauga orice alte elemente: un titlu sau slogan, poze sugestive pentru companie sau cu produsele comercializate, descrieri sumare ale servicilor dar ar fi bine sa nu introduceti prea multa informatie pentru ca aspectul general va fi foarte incarcat.

FORMATUL SI FORMA MAPELOR DE PREZENTARE

Mapele de prezentare standard au dimensiunea cu 1-2 cm mai mare decat a unei coli A4, cu unul sau doua buzunare aplicate sau stantate. Pe langa acestea puteti solicita suport pentru o carte de vizita si/sau pentru un CD/DVD. In cazul in care doriti sa va diferentiati puteti opta pentru un format atipic sau chiar o forma atipica, totusi in acest caz costurile vor fi mai ridicate.

BUZUNARUL

Rolul principal al buzunarului este sustinerea documentelor din interior. In functie de nevoie puteti alege mape de prezentare cu unul sau doua buzunare.  In general pe buzunar se stanteaza suportul pentru carti de vizita si CD.

HARTIA / CARTONUL

De obicei la printare mape de prezentare se foloseste carton mat sau lucios de 300-350 g/mp care asigura calitate optima la preturi reduse. In cazul in care bugetul va permite puteti folosi cartoanele reciclate sau diverse cartoane speciale cu texturi, culori si finisaje diferite care sa se potriveasca cu designul.

PRINT MAPE DE PREZENTARE

Pentru tiparire mape de prezentare va punem la dispozitie doua solutii in functie de cantitate, buget si termenul de executie: mape de prezentare pe tipar digital sau pe tipar offset.